Boekhoudkantoor Jazz & Profit First
Piekeren over geld. Je afvragen of je deze maand wel genoeg op je zakelijke rekening hebt staan voor je privéopname. Worstelen om het salaris van je medewerkers te betalen. En hoeveel geld je dit jaar weer aan de belastingdienst moet betalen, is nog een verrassing. 

Is dit hoe ondernemen voor jou werkt? Dat is toch precies wat je níét wilt? Je wilt winst maken, een goede boterham verdienen, financiële vrijheid. 

Wat jij nodig hebt is het Profit First-systeem. En laat Boekhoudkantoor Jazz nou Profit First Professional zijn. Komt dat even goed uit.
Zo ziet je leven eruit zónder Profit First
Als jij bent zoals de meeste ondernemers, dan neem je beslissingen op basis van je bankrekening. Wij boekhouders kunnen nog zo vaak zeggen dat dat niet zo handig is, maar ja, zo gaat het nou eenmaal. En jammer genoeg is je bankrekening niet altijd een goede graadmeter, want je ziet een leuk bedrag staan en denkt: die investering kan ik best wel doen. Maar ondertussen moest je van dat bedrag ook nog twee flinke rekeningen betalen en het salaris van je personeel overmaken. Hm. Had je die investering beter níét kunnen doen.
Altijd overzicht met Profit First
Met Profit First kom je nooit meer in dit soort situaties terecht. We passen je financiële systeem namelijk aan aan jóú. Dus als jij wilt inloggen bij de bank om te zien hoe je ervoor staat, dan regelen we dat toch gewoon? Zo krijg jij meer grip op je cashflow. Met Profit First weet je altijd precies hoeveel geld je hebt en voor welk doel dat geld is. En dat zie je gewoon direct als je inlogt bij de bank. Natuurlijk is je boekhouding nog steeds je leidraad, maar met Profit First wordt het allemaal nóg makkelijker. Je ziet namelijk in een oogopslag of je die ene aankoop wel of niet kunt doen. Zo bereik je rust, inzicht én meer winst.
Dit bereik je met Profit First:
• Je weet precies hoeveel geld er beschikbaar is voor die ene investering.
• Je hebt 100% inzicht in je kosten.
• Je hebt altijd genoeg geld voor je privéopnames. (En misschien kan die opname zelfs wel omhoog.)
• Je hebt altijd genoeg geld paraat staan voor wanneer de belastingdienst weer langskomt.
• Je keert jezelf elk kwartaal winst uit, als extra bonus.

Kortom, je bedrijf loopt beter, jij hebt de financiën helemaal onder controle en je leven ziet er een stuk leuker uit. Eindelijk rust in je koppie. Financiële vrijheid, here I come!
Maar lieve boekhouder, hoe werkt Profit First dan?
Goed dat je het vraagt. Profit First gaat uit van deze formule: omzet – winst = kosten. Huh? Yep. Het werkt allemaal nét even anders. Door op deze manier naar je bedrijf te kijken, ga je opeens heel anders om met je kosten en focus je je meer op winst. En om dat makkelijker te maken voor jezelf, stop je het geld dat binnenkomt in verschillende potjes in plaats van dat het op één grote berg terechtkomt. Elk potje staat op een andere bankrekening, zodat jij direct overzicht hebt zodra je inlogt.
Profit First bij Boekhoudkantoor Jazz
Het is natuurlijk geweldig om altijd controle en overzicht te hebben, en het is hartstikke leuk om verschillende potjes te maken voor verschillende doelen, maar… hoe richt je dat allemaal in? Hoeveel geld zet je weg voor welk doel? Hoe integreer je dit systeem in je bedrijf? Daar heb je ons voor. Boekhoudkantoor Jazz is Profit First Professional en helpt jou om je financiën in te richten op een manier die bij jou past.
Het Profit Assessment
Als je gaat starten met Profit First, beginnen we met een Profit Assessment. Hiermee krijg je een compleet overzicht van de potjes die je moet maken en welke percentages in welk potje moeten komen.

1. Je hebt eerst een gesprek met je Profit First-boekhouder, waarin we het hebben over jou en je bedrijf. Wie ben je? Wat wil je? En welke doelen wil je bereiken, zowel zakelijk als privé? Je levert ook je cijfers aan, zoals je winst-verliesrekening en een balans.

2. Daarna stelt je boekhouder het Profit Assessment voor je op. Je krijgt een helder rapport met een overzicht van je huidige situatie, de situatie die je graag wilt bereiken, adviezen om winstgevender te worden, en een maatwerkplan voor de percentages die je in elk potje moet stoppen.
3. Op basis van het rapport hebben we samen weer een gesprek. We spreken alles door en je kunt al je vragen over Profit First stellen aan de boekhouder. Nu heb jij de ultieme basis om je bedrijf winstgevender te maken.
Extra begeleiding bij Profit First van een gespecialiseerde boekhouder
Ben je iemand die wel een stok achter de deur kan gebruiken? Dan vullen we je Profit Assessment aan met een begeleidingstraject. Wij helpen je bij je vragen en geven je advies, en we hebben regelmatig contact met elkaar over hoe het met je gaat. Zo sta jij er niet alleen voor en krijg je Profit First helemaal in de vingers met hulp van een boekhouder.

En wil je écht het maximale uit je bedrijf halen? Breng dan ook gelijk je boekhouding onder bij Jazz. Zo heb je de ultieme combinatie van het Profit First-systeem, en je persoonlijke boekhouder die altijd voor je klaar staat met advies. Nog meer inzicht, nog meer gemak, nog lekkerder ondernemen.
Samen met Jazz aan de slag met Profit First?
Wil jij je bedrijf winstgevender maken? Is het tijd voor meer overzicht? Eindelijk rust in je hoofd? Maak een afspraak voor een Profit Assessment met Boekhoudkantoor Jazz, jouw Profit First Professional.
Neem contact op
Copyright © 2024 All Rights Reserved